Zdraví

Pravidelně si dopřejte mandle a buďte krásná a fit

Mandle jsou součástí nejen řady kosmetických přípravků, měly by být i pravidelnou součástí zdravého jídelníčku. Jsou nejen chutné, ale také velice zdravé. Jejich pravidelná konzumace zajistí krásnou a zářivou pleť, husté a vyživené vlasy a pevné nervy – tedy vše, co dnešní vytížená žena potřebuje.

Hrst mandlí denně versus elixír mládí

Mít tak elixír mládí a krásy, určitě by se na něj stály fronty. Naštěstí mandle dnes seženeme zcela bez problémů, sic o něco dráž než loni. Ani vyšší cena mandlí by vás však od jejich koupě neměla odradit. Za necelých 40 Kč stogramového sáčku si zaplatíte celou škálu zdraví prospěšných látek. Mandle se doporučují jíst neloupané – ano i pro někoho tolik otravná slupka obsahuje spoustu vitamínů. V mandlích najdete vysokou dávku vápníku (dokonce více než v mléce), železa, hořčíku a zinku. Dále na posílení nervů důležité vitamíny B1 a B6, vitamín A i E. Asi nemusíme připomínat, že jsou mandle bohaté na nenasycené mastné kyseliny a obsahují bílkoviny. Pro to jsou často využívané vegany i vegetariány, kteří trpí na jejich nedostatek kvůli absenci masa v jídelníčku.

S mandlemi proti chuti na sladké i proti stresu

Chuť na sladké a stres – někdy velice často se kombinující stavy. Když jste ve stresu, zajíte to sladkým a pak jste ve stresu ještě více, protože jste porušily dietu. Pro ženy velmi známé téma, no ne? Přitom oba problémy mohou snadno vyřešit madle. Svou sladkou chutí nahradí i kostičku čokolády, tudíž se mohou stát pravidelným společníkem žen při dietách. Jejich mlsání je povoleno, a proto žádná dieta už nikdy nemusí vypadat tak přísně. S hrstí mandlí každý den můžete bojovat i proti stresu a únavě. Zejména v mandlích obsažený hořčík a vitamíny B1 a B6 příznivě ovlivňují nervovou soustavu, zbavují těla napětí a vyčerpání.

Chcete být krásná a fit? Svou proceduru pro krásnou pleť, vlasy i pro dobrou pohodu seženete v každé samoobsluze. A ještě tip na závěr – už jste si někdy zkusila mandle namočit? Stačí ve vodě nechat přes noc, následně jsou mnohem měkčí a chutnější, aniž by ztratily své živiny.