Bydlení

Co všechno vám usnadní práci v kuchyni?

Hluboká poklona patří zejména ženám, kterým ve většině případů připadá nelehký úkol jménem vaření. I když to určitě často od svých drahých poloviček neslýchají, my moc dobře víme, o jak náročnou a zároveň záslužnou práci se jedná. Vždyť v podstatě chráníte své rodiny. Ptáte se před čím? No přeci před nezdravými polotovary a dalšími škodlivými produkty, jakých se nám dostává hlavně ve fast foodech. 

Samozřejmě si také uvědomujeme, kolik času takové vaření a vlastně všechno kolem něj dokáže sebrat. Hledání receptů a učení se novým věcem totiž opravdu není snadné. A přesně proto jsme se vám rozhodli práci v kuchyni co možná nejvíce usnadnit a sepsat pár zaručených typů a triku, díky kterým ušetříte drahocenný čas, učiníte vaše kulinářské výtvory chutnějšími a zároveň pro vás bude celý proces vaření o hodně snadnější. 

Triky do vaší kuchyně 

  • Nedaří se vám často odstranit skořápku z vařených vajec? V tom případě do vody vždy přidávejte plátek citronu nebo půl lžičky sody. Uvidíte, jak snadné to potom bude. 
  • Tvrdé těsto dokáže nenávratně zkazit přípravu knedlíků. Proto zkuste během vaření knedlíky polít sklenkou studené vody, která by měla tvrdnutí zabránit. 
  • Určitě se vám už někdy stalo, že jste se pustili do vaření, ale až během něj vám došlo, že nemáte vajíčka. Co teď? Nezoufejte. Vajíčko se dá adekvátně nahradit polovinou zralého banánu. 
  • Potřebujete do receptu použít pár hlaviček česneku, ale jeho loupání vám vždycky zabere příliš mnoho času? Vložte jej na 15 sekund do mikrovlnky a slupka pak doslova odpadne sama. 
  • Víte, jak rozeznáte sladkou papriku od hořké? Podle počtu komor. Pokud má komory tři, paprika bude sladká a je vhodná ke konzumaci. Pokud obsahuje komory čtyři, hodí se spíše pro přípravu různých pokrmů. 
  • Dentální nit nemusí být nutně jen prostředkem k bělostnějšímu úsměvu. Pomocí ní můžete snadno nakrájet všechny druhy pečiva, dort nevyjímaje. Dokonce ji můžete používat při oddělování syrového těsta. 
  • Milujete hranolky, ale nechcete stále konzumovat jen ty doslova vykoupané v olejové lázni? Udělejte si je v troubě! Oloupejte brambory a nakrájejte je ve tvaru hranolek. Na plechu rozetřete slabou vrstvu oleje a brambory na něj vložte. Přidejte sůl, koření a nechte 40 minut v troubě při 220 °C. Na výsledku si pochutná celá rodina. 
  • Nechcete už nikdy slzet při krájení cibule? Umístěte ji nejdříve na 15 minut do mrazáku.