Sedm důvodů, proč jíst hořkou čokoládu

Kdo by nemiloval čokoládu! Máme konkrétně tři druhy čokolád, z nichž bílou čokoládu nelze považovat za čokoládu, jelikož v sobě neukrývá kakaové boby, které ostatně jsou to, co čokoládu tvoří. Kromě bílé čokolády máme také hořkou a mléčnou čokoládu. Lidé většinou upřednostňují mléčnou čokoládu před hořkou, což je ostatně škoda. Kvalitní hořká čokoláda je totiž zdravější než mléčná, nemá tolik kalorií a mohou ji mlsat i ti, kteří se snaží žít zdravým životním stylem bez zbytečných cukrů.  

Kousek kvalitní čokolády ještě nikdy nikoho nezabilo. Pokud si odpíráte sladké, ale někdy na to zkrátka máte obrovskou chuť, doporučujeme si čtvereček hořké čokolády občas dopřát. Důvodů k tomu je hodně.  

Sedm důvodů, proč jíst hořkou čokoládu 

  1. Kvalitní hořká čokoláda pomáhá udržovat normální krevní tlak, a to díky obsaženému hořčíku a mědi. Kromě toho pomáhá udržovat i správnou srdeční frekvenci.  
  1. V hořké čokoládě jsou obsažené takzvané flavonoidy, které chrání tělo před volnými radikály, zároveň zpomalují stárnutí.  
  1. Hořká čokoláda je často povolena také u testů, jelikož udržuje mozek ve skvělé kondici, navíc vám pomáhá zachovat klid a zahnat stres.  
  1. Věděli jste, že hořká čokoláda pomáhá proti kašli? Funguje třeba stejně jako kodein, což je účinný opiát s antitusivním účinkem. 
  1. S hořkou čokoládou snadno dosáhnete štíhlé linie. Mimochodem vám taky hořká čokoláda pomůže štíhlou linii si udržet.  
  1. Paradoxní je, že hořká čokoláda také pomáhá snižovat riziko diabetu. Skutečně, i sladkost dokáže snížit riziko diabetu. Stačí, když budete hořkou čokoládu konzumovat jedenkrát denně (aspoň čtvereček). 
  1. Nedávné výzkumy také potvrdily, že hořká čokoláda může snížit riziko vzniku kardiovaskulárních onemocnění. Jinými slovy tedy chrání naše srdíčko. Riziko vzniku kardiovaskulárního onemocnění snižuje až o jednu třetinu.  

Napsat komentář